top of page

TURUSSA TAPAHTUU ELOKUVAA

Turussa järjestetään joka vuosi monia mielenkiintoisia ja laadukkaita elokuvafestareita. Lisäksi Turusta löytyy erilaisia elokuvatapahtumia, -konsertteja ja Scenen omia koulutuksia elokuvaharrastajille. Löydät elokuva-aiheiset menovinkit lueteltuna alta.

ELOKUVATEKEMISTÄ TURUSSA

elokuvapaiva2022_syksy_nettisivut.png

ELOKUVAPÄIVÄ

3.9.2022

Suomalaisen elokuvan festivaali

Suomalaisen elokuvan festivaalilla esitetään sekä uudempaa että vanhempaa suomalaista elokuvaa. Kokopitkien elokuvien ohella esitetään lyhytelokuvia sekä Kansalliseen audiovisuaaliseen arkistoon tallennettuja tietoiskuja, uutiskatsauksia ja mainoksia. Lisäksi on ohjeisohjelmaa, kuten seminaareja, näyttelyitä ja klubi-iltoja.

JÄRJESTETÄÄN:

Huhtikuussa

Video Art Festival Turku VAFT

VAFT on maamme ainoa videotaiteeseen keskittynyt festivaali ja tuo Turkuun korkeatasoista ja näkemyksellisesti kuratoitua kotimaista ja ulkomaista nähtävää. Festivaalin ohjelma koostuu avoimen haun kautta jurytetystä teoskokonaisuudesta sekä muusta videotaiteesta ammentavasta ohjelmasta.

JÄRJESTETÄÄN:

Marraskuussa 2023

Turku Animated Film Festival TAFF

TAFF on lyhytanimaation juhlaa! Elokuussa 2016 debytoinut Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on Suomen nuorin ja hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

JÄRJESTETÄÄN:

24.-28.8.2022

Vinokino

Vinokino on Suomen ainoa elokuvafestivaali, jolla näytetään ainoastaan sukupuoli- ja seksuaali-vähemmistöjen tarinoista kertovia elokuvia.

Ohjelmistoon valitut elokuvat käsittelevät seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta monipuolisesti.

JÄRJESTETÄÄN:

13.-16.10.2022

Night Visions Turku

Night Visions Helsingin oheisfestivaali löytyy Turussa Logomosta. Festivaaleilla näytetään muutama valikoitu elokuva kattavasti festivaalin suosikkilajityypeistä.

JÄRJESTETÄÄN:

Joulukuussa

Suomalaisen elokuvan festivaali
VAFT
TAFF
VINOKINO
Night Visions
bottom of page