top of page

HALUATKO VALKOKANKAALLE?
LIITY ELOKUVA-AVUSTAJAKSI

Scene ja Länsi-Suomen elokuvakomissio ylläpitävät paikallista elokuva-avustajarekisteriä. Avustajarekisteriin voi liittyä kuka vain Turun seudulla tai Salossa asuva ja esiintymisestä innostunut!

MITÄ AVUSTAMINEN TARKOITTAA?

Elokuva-avustajana pääset esiintymään pienissä taustanäyttelijän rooleissa ja näkemään kulissien taa.

Avustaminen voi olla esimerkiksi lavastetussa kahvilaympäristössä oleskelua tai tanssimista baarissa. Toisinaan avustajana pääsee sisälle huikeisiin fantasiamaailmoihin ja paikkoihin, joihin muutoin ei ole pääsyä!

Jos olet kiinnostunut elokuva-alasta, avustajaksi ryhtyminen kannattaa. Elokuva-avustajana toimiessa pääset näkemään kulissien taa ja tutustumaan muihin alasta kiinnostuneisiin harrastajiin.

KUINKA REKISTERI TOIMII?

Rekisteriin kuuluminen ei maksa mitään tai sido mihinkään. Kun kuulut rekisteriin, Turun alueella kuvaavat elokuva- ja tv-tuotannot voivat helposti ottaa sinuun yhteyttä, ja saat myös sähköpostitse tietoa ajankohtaisista avustajahauista.

Rekisterin tietoja ei jaeta julkisesti, vaan ainoastaan tuotannoille.

LIITTYMINEN

Liity elokuva-avustajarekisteriin täyttämällä liittymislomake.

Toisinaan tuotannot etsivät avustajaa jonkin tietyn piirteen tai taidon perusteella, joten kerro itsestäsi ja erityispiirteistäsi tarkemmin.

Tervetuloa mukaan!

KOKEMUKSIA

“Elokuva on kuin palapeli, jonka jokainen pala on yhtä tärkeä.”

Ainhoa, 43 v, on toiminut elokuva-avustajana taustarooleissa esimerkiksi Ella ja kaverit 2 - Paterockin ja eri opiskelijatuotantojen kuvauksissa.

Ainhoa kertoo, että on ollut mukavaa päästä näkemään, miten elokuvia tehdään. Kokemuksen karttumisen kautta hän toivoo saavansa isompia rooleja ja enemmän vuorosanoja.

“Lempimuistojani kuvauksista on, kun sain tavata uusia ihmisiä ja pääsin näkemään miten esimerkiksi puvustus ja maskeeraus oli järjestetty. Parasta oli työryhmä, jonka kanssa työ kulki positiivisella asenteella", Ainhoa kertoo.

"Vaikka olisi kuinka pieni rooli kameran edessä tai takana, jokaisen panos on tärkeä."

Elokuva-avustaja_Ainhoa_Scene_Turku_edited.jpg

LIITY ELOKUVA-AVUSTAJAREKISTERIIN

bottom of page